cvp-63

Foto: Barna Nemethi

 

Născută în 1979, la Brăila.

A absolvit în 2001 o facultate economică la Universitatea Româno-Americană, apoi un curs post-universitar de jurnalism la Universitatea București.

Din 2004 a început să scrie reportaje și articole pe teme sociale și culturale la Dilema Veche și, apoi, la Dilemateca.

A lucrat doi ani la Time Out, timp în care a bătut Bucureștiul în lung și-n lat încercând să-i descopere secretele și poveștile,  și a fost redactor 4 ani la revista ELLE Romania.

Alte colaborări: Unica, Esquire, BeWhere, Omnivor, Formula As, CR Fashion Book #2.

A primit premiul “Tânărul Jurnalist al Anului 2007” (secţiunea Cultură), acordat de Freedom House.

În 2010 i se publică la editura Curtea Veche romanul de debut, Deadline, bine primit de critică și public, aflat acum la cea de-a doua ediție și tradus în Franța la editura Mercure de France (2013). În 2015 a urmat volumul de proză scurtă De zece ori pe buze, Curtea Veche Publishing.

În 2014 a publicat cartea pentru copii Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul, cu ilustrații de Cristiana Radu, premiată în cadrul galei Cele mai frumoase cărți din România cu premiul pentru Cea mai frumoasă carte pentru copii și tineret. Cartea a mai primit premiul Cea mai bună carte pentru copii și tineret la gala Bun de Tipar. Cartea a fost prezentată la Târgul Internațional de carte pentri copii de la Bologna 2015 și a fost selectată în catalogul “The White Ravens”, cu cele mai frumoase 200 cărți pentru copii din lume, lansat în cadrul Târgului internațional de carte de la Frankfurt 2015. Piesa a fost dramatizată de teatrul pentru copii Momolino și se joacă în București.

Cea mai recentă apariție – cartea pentru copii De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură (și alte 10 intrebări fantastice), Curtea Veche Publishing, 2016.

A participat la tîrguri internaționale de carte și lecturi publice la București, Leipzig, Budapesta, Perugia, Torino, Berlin, Praga, Paris, Bologna, Istanbul.

 

 

 

adina 62

Foto: Barna Nemethi

Born in 1979, Adina Rosetti has studied economics and journalism. Since 2004, she worked as a reporter, editor and contributing writer for various publications: Dilema Veche, Dilemateca, Time Out Bucharest, ELLE Romania, Unica, Esquire, BeWhere, Omnivor, Formula As, CR Fashion Book #2. In 2007, she was awarded as “Young Cultural Journalist of the Year”.

Published books for adults: „Deadline” (novel, Curtea Veche Publishing, 2010, 2011; also published in France, Mercure de France, 2013), „De zece ori pe buze” (short stories collection, Curtea Veche Publishing, 2015).

Published books for children: „Miss Aftertomorrow and the Game of Time” (illustrations by Cristiana Radu, Curtea Veche Publishing, 2014, 2015); „Why do witches fly on brooms… and other 10 fantastic questions” (Curtea Veche Publishing, 2016, illustrations by Cristiana Radu).

Adina Rosetti participated in international book fairs, literary festivals and public reading events in Bucharest, Iasi, Leipzig, Budapesta, Perugia, Torino, Berlin, Praga, Paris, Bologna and Istanbul.

 

 

 

ONDINNA@GMAIL.COM

Follow me on Twitter and Facebook